‘Hippe koeien’ in Didam

De familie Hupkes van Melkveehouderij De Fuik in Didam is trots op de innovatieve projecten waarmee ze op een duurzame manier voorziet in de primaire levensbehoefte van de mens. Computergestuurde robots melken de koeien, een volautomatische mestrobot houdt de stallen schoon. De koeien liggen op koematrassen en kunnen, zo vaak ze maar willen, genieten van een borstelmassage. Zonnepanelen die zorgen voor de energie.

Hippekoeien.nl wil, als nevenactiviteit van melkveehouderij De Fuik, graag laten zien hoe het er aan toe gaat op een hedendaagse melkveeboerderij. Het imago van de agrarische sector verbeteren. Openheid, transparantie, duurzaamheid en samenwerking met andere ondernemers. Laten zien wat er achter de schermen gebeurt. Het gesprek aangaan met de burger, de consument, de jeugd. Hen betrekken bij keuzes en dilemma’s. Beleef de boerderij. Kom ruiken, voelen, kijken, proeven en horen.

Met Sabine Reulink organiseert Karolien Hupkes kookworkshops en proeverijen. Met streekproducten die geleverd worden door een kaas-, vlees- of wijnboer uit de buurt. Onder leiding van Ineke van Geemen-Reuling kunnen creatievelingen zich uitleven. En nog veel meer. Kijk op de website www.hippekoeien.nl.

Hippe Koeien

Karolien Hupkes en broer Dick Hupkes, eigenaren van boerderij de Fuik

About plattelandoij

Deze blog gaat over ontwikkelingen in het buitengebied van vooral de gemeente Oude IJsselstreek in de Achterhoek. De meeste artikelen verschijnen op een speciale pagina van het huis-aan-huisblad, De Gelderse Post. Vanuit de Plattelandsraad die deze pagina redigeert informeren we bewoners over ontwikkelingen in hun buitengebied en inwoners over wat het buitegebied bezighoudt.
This entry was posted in platteland, recreatie. Bookmark the permalink.

Leave a comment